wtorek, 1 lutego 2011

Kanapka z roszponką, jajkiem i brązowymi pieczarkami

SKŁADNIKI (na 2 osoby):
  • 4 kromki pszennego, wiejskiego chleba
  • kilka listków roszponki
  • masło
  • 6 brązowych pieczarek (chestnut mushrooms)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżeczki majonezu
  • *1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
  • sol, pieprz
  • cienki szczypiorek
  • czerwona cebulka

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki opłukać, pokroić na plasterki. Poddusić na patelni przez ok. 10 min z dodatkiem łyżeczki masła. Doprawić solą i pieprzem. Jaja posiekać widelcem, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku (można zaostrzyć smak musztardą rosyjską)*. Chleb smarować z obu stron. Przełożyć roszponką, sałatką jajeczną, dodać plasterki grzybów. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i cebulką.

5 komentarzy:

  1. Niby zwykla kanapka, a dalabym sie za taka pokroic :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zgłodniałam patrząc na tą kanapkę. Wygląda i zapewne smakuje fantastycznie. Podkupuję pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma to jak pajdka z warzywami. Uwielbiam takie smaki - proste, wymieszane i aromatyczne.

    OdpowiedzUsuń
  4. dobrze zacząć dzień z taką kanapką ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)