Śledzie... jedni je kochają, inni nienawidzą... My należymy zdecydowanie do tej pierwszej grupy. To uwielbienie wyniosłyśmy z domu, w którym śledzie pojawiały się na stole regularnie i, o dziwo, wcale się nam nie nudziły. Mogły być przecież kwaśne lub słone, mogły być w ziołach lub śmietanie, mogły być w majonezie lub sosie musztardowym... śledzie zdecydowanie nigdy nie były nudne ;)
Teraz jest świetny czas, by śledzie łączyć z sezonowymi warzywami - świetnie komponują się z ogórkiem małosolnym, dymką, koperkiem i rzodkiewkami... My przygotowałyśmy pyszny tatar śledziowy z nowalijkami, który na chrupiącej kajzerce z jogurtowo-koperkowym sosem smakuje po prostu obłędnie! :)
Jeśli Wy macie pomysł na to jak połączyć śledzie z sezonowymi warzywami zerknijcie poniżej... czeka tam na Was mały konkurs ;)
Jeśli Wy macie pomysł na to jak połączyć śledzie z sezonowymi warzywami zerknijcie poniżej... czeka tam na Was mały konkurs ;)