Współpraca

Witamy na Palecie Smaku!

Jako osoby, które operują rozległą paletą smaków, jesteśmy otwarte na nawiązywanie współpracy i wzajemną promocję z podmiotami z szeroko pojętej branży kulinarnej.

Jesteśmy otwarte na współpracę z:
* czasopismami i wydawnictwami;
* producentami żywności (jak najmniej przetworzonej);
* importerami i dystrybutorami produktów spod znaku kuchni świata;
* producentami sprzętu AGD itp.
* restauracjami (wyłącznie w kwestii fotografii dań - nie piszemy recenzji, gdyż jesteśmy w części związane z branżą gastronomiczną)

W przypadku nawiązania współpracy z firmą możemy zaproponować:
* autorskie przepisy + fotografie na zadany temat, do celów promocyjnych i marketingowych firmy;
* odpłatne udostępnianie zdjęć naszego autorstwa;
* recenzje książek (kulinarnych) oraz pisanie artykułów kulinarnych
* warsztaty lub pokazy kulinarne dla zamkniętych grup (dorosłych i dzieci)

Jesteśmy energiczne, lubimy stawiać wyzwania własnej kreatywności i ciągle się rozwijamy. Od współpracujących oczekujemy działania na zasadach partnerskich, które pozwoli nam pracować elastycznie (obie pracujemy na pełne etaty), a firmie realizować swój cel promocyjno-marketingowy.

Jeśli są Państwo zainteresowani mniej lub bardziej standardową współpracą z Paletą Smaku prosimy o kontakt mailowy: paletasmaku@gmail.com

Zapraszamy także na nasz fanpage na facebooku: www.facebook.com/paletasmaku oraz na nasz instagram: https://instagram.com/paletasmaku i https://instagram.com/mrs_zula

Pozdrawiamy serdecznie
Izka i Kasia Radomskie



Przykłady dotychczasowych realizacji (blog):

Przepisy z użyciem nadesłanych produktów / tag - lokowanie produktu (produkt w liście składników/opisie/lub na zdjęciu):
Śledziowy tatar z nowalijkami na kajzerce (Seko)
Piątkowa tortilla na szybko (Frosta - ryba z sosem pomidorowym)
Nergale po meksykańsku (Frosta - mieszanka meksykańska)
Zupa karaibska z kuleczkami mięsnymi i ryżowym penne (Frosta - mieszanka karaibska)
Kurczak z szalotkami i śliwkami (wino bezalkoholowe)
Tort kakaowo-orzechowy z kremem Baileys
Proste curry z krewetkami, papryką i cukinią (Lidl: mleczko kokosowe Vitasia)
Sałatka z truskawkami i serkiem capri (Monini - glassa balsamiczna)
Deser z owocami (Delecta - Galaretki na szybko)
Sola z migdałową posypką i salsą mango + Sałatka warstwowa z quinoa (Bertolli)
Pesto z rukoli i migdałów + Zapiekanka z twarogu ziołowego i cukinii (Carbonell)
Pizza idealna + Papryka faszerowana mięsem i quinoa (Monini - D.O.P - Umbria)
Tortilla z kurczakiem, warzywami i kozim serem + Łosoś pieczony w niskiej temperaturze, podany na sałatce + Bób z kozim serem i miętą + Pstrąg ziołowy z pieca + Romans caprese z łososiem (Monini e.v.)
Ryba po grecku (Frosta - kostki z morszczuka) i Ryba po japońsku (Frosta - kostka z mintaja)
Tuńczyk w oleju z orzechów włoskich (Oleofarm)
Sakiewki ryżowe z kurczakiem (Oleofarm - olej z orzechów arachidowych)
Cukinia tondo zapiekana z kaszą jaglaną (Oleofarm - olej z pestek dyni)

W pozostałych przepisach - jeśli pojawiają się nazwy firm/marki produktów - wynikają one z naszej chęci naprowadzenia czytelników na sprawdzone przez nas produkty lub z tego, że kibicujemy jakieś małej marce lub miejscu.

Współpraca z firmą Philips Polska - kampania Codziennie odmiennie / Paleta Smaku jako blog miesiąca lipca 2011, przepisy z wykorzystaniem sprzętu marki Philips:
1. grill elektryczny: Sznycelki cielęce na carpaccio z pomidorów, z kruszoną fetą i miętą
2. blender: Pesto buraczkowe na chrupiących kąskach z fetą
3. sokowirówka: Kolorowy drink bezalkoholowy - kiwi/truskawka/limonka
4. parowar: Parowana rolada serowo-szpinakowa, podana na grzankach

Współpraca z Philips Polska - testowania nowego urządzenia Multicooker:

Konkursy na blogu:
Konkurs z Seko
Redberry w Toruniu + konkurs!
Delecta: Nadziane babeczki i wyniki
Delecta: Galaretki na szybko

Fotorelacje z warsztatów:
Warsztaty kuchni koreańskiej w Cook Up
Warsztaty Knife Skills w Cook Up
Warsztaty sushi z Blue Dragon
Warsztaty w Makro z Kurtem Schellerem
B jak barramundi - warsztaty z Gavinem Baxterem
Warsztaty Polskiej Akademii Kulinarnej - dania główne
Warsztaty Polskiej Akademii Kulinarnej - zupy
Warsztaty Polskiej Akademii Kulinarnej - przekąski
Afrodyzjaki w kuchni - warsztaty Makro
Alchemia i Amory w kuchni - część II i część I

i wydarzeń:
Festiwal Smaku w Grucznie 2013
Festiwal Smaku w Grucznie 2012
Festiwal Smaku w Grucznie 2011
Gotowanie pomidorowej - finał konkursu Pudliszki (wpisy konkursowe: 1, 2, 3)
Międzynarodowy konkurs Trendy Chef
Włoska kolacja - Kuchnia Dantego
6. Śniadanie na trawie w Toruniu

Najważniejsze działania pozablogowe:

działania we współpracy ze Stowarzyszeniem Sztuka Cię Szuka:
Wystawa naszych zdjęć + poczęstunek: Paleta Smaku_Menu
Udział w otwarciu nowej przestrzeni kulturalnej w Toruniu - Kulturhauzu
Warsztaty prowadzone przez nas - Pieczenie w Drażach (wegańskie słodycze)
a także udział w Restaurant Day Poland - 17 listopada 2012

nasze warsztaty:
cykl w ramach "Wolnej Soboty" w CSW Toruń
Warsztaty na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy

inne zlecenia :)
Pierwszy duży catering

Udział Palety Smaku w konkursach (wybrane):


Udział w konkursie Monini:

Udział w konkursie BelVita:

Udział w konkursie Farmio:
Gofry na kefirze z sałatką z szynką i jajkiem w koszulce
Tarta chlebowa z farszem ruskim, papryką i jajkami

Udział w konkursie Smakowitej Pajdy:
Sandwich z ziołowych gofrów ziemniaczanych z kaparami + smarowidło z pieczonym łososiem i ziołami
Pęczotto z wątróbką, jabłkiem i gruszką
Łosoś w ziołowej skorupce z panko na kolorowym purée z warzyw

Udział w konkursie Omnomnom:
Zupa w słoiku - soczewica, pieczarki, makaron farfalle