- 2 woreczki ugotowanego ryżu jaśminowego
- 400 g filetu piersi z indyka
- oliwa
- 1 cebulka
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- 5 krążków ananasa z puszki
- 2 łyżeczki curry
- 2 łyżeczki kurkumy
- sól, pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4-5 czubatych łyżek majonezu
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
Filet opłukać, osuszyć, usunąć ewentualne błonki. Pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć kilka minut na patelni, dodać 1 łyżeczkę curry. Pod koniec dodać posiekaną w kostkę cebulkę. Mięso ma być dobre w środku, nie musi być zarumienione. Przełożyć do miski by lekko wystygło.
Dodać ugotowany ryż. Kukurydzę, groszek i ananasa odsączyć dobrze z zalewy. Ananasa pokroić na kawałki, dodać z groszkiem i kukurydzą do sałatki. Doprawić solą, pieprzem, curry, kurkumą i przyprawą garam masala. Wymieszać. Dodać jogurt, majonez i musztardę - wymieszać wszystko dokładnie. Przykryć folią, schłodzić w lodówce.
Przed podaniem można udekorować zieleniną i krążkiem ananasa.
Dodać ugotowany ryż. Kukurydzę, groszek i ananasa odsączyć dobrze z zalewy. Ananasa pokroić na kawałki, dodać z groszkiem i kukurydzą do sałatki. Doprawić solą, pieprzem, curry, kurkumą i przyprawą garam masala. Wymieszać. Dodać jogurt, majonez i musztardę - wymieszać wszystko dokładnie. Przykryć folią, schłodzić w lodówce.
Przed podaniem można udekorować zieleniną i krążkiem ananasa.