- podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa typu vegeta
- papryka mielona
- pieprz
- czubrica zielona
- listki tymianku
- pomidor
- mozzarella
- oliwa
Pierś opłukać, osuszyć, podzielić na niezbyt grube filety (szybciej się upieką) Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Pierś natrzeć przyprawami i tymiankiem. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, mięso ułożyć w naczyniu. Piec ok. 25 min. pod przykryciem, odkryć, posmarować oliwą i piec ok. 15 minut (w tym ostatnie 5 minut z pomidorem i serem).
Można podawać z ryżem lub ziemniakami i dowolną sałatką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)