środa, 1 grudnia 2010

Tymiankowy kurczak z pomidorem i serem mozzarella

SKŁADNIKI:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa typu vegeta
  • papryka mielona
  • pieprz
  • czubrica zielona
  • listki tymianku
  • pomidor
  • mozzarella
  • oliwa
PRZYGOTOWANIE:
Pierś opłukać, osuszyć, podzielić na niezbyt grube filety (szybciej się upieką) Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Pierś natrzeć przyprawami i tymiankiem. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, mięso ułożyć w naczyniu. Piec ok. 25 min. pod przykryciem, odkryć, posmarować oliwą i piec ok. 15 minut (w tym ostatnie 5 minut z pomidorem i serem). 
Można podawać z ryżem lub ziemniakami i dowolną sałatką :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)