- 1 duża puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- mała puszka kukurydzy Bonduelle
- 1 puszka groszku
- kilka różyczek brokuła
- 1 cebulka
- 1 łyżka orzeszków piniowych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
- sól, pieprz biały do smaku
Tuńczyka, groszek i kukurydzę odsączyć dobrze z zalewy, włożyć do dużej miski. Dodać orzeszki, pokrojone na kosteczkę ogórki, cebulkę, pokrojone grubo jajka i różyczki brokuła (zalane wrzątkiem, gotowane 3-4 min, przelane zimna wodą, osuszone). Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, jogurt i musztardę - wymieszać. Przełożyć do ładnej salaterki, przykryć folia i schłodzić. Przed podaniem udekorować dowolnie zieleniną. To nie jest duża porcja - można ją zwiększyć, podwajając podane składniki. Można również dodać dwa ugotowane wcześniej w mundurkach ziemniaki, pokrojone w kostkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)