- 200 g wędzonej mozzarelli
- 2 pomidory
- 1 dojrzale awokado
- cebula czerwona
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sol, pieprz świeżo mielony
- szczypiorek
- pełnoziarnisty chleb
- masło (opcjonalnie)
Mozzarellę, pomidory, cebulę pokroić w plastry. Szczypior posiekać. Awokado pokroić w kostkę lub w plastry. Mozzarellę rozłożyć na talerzach, na niej układać plastry pomidorów i cebuli a na środek awokado - skropić cytryną i posypać szczypiorkiem. Całość skropić oliwą z oliwek, posypać pieprzem i solą. Podawać z ciemnym chlebem - rozsmarować awokado na chlebku, przykryć serem i pomidorem z cebulką. Można też jeść z dodatkiem masła :)
PS.: Ten osobnik dzisiaj towarzyszył nam przy jedzeniu z barierki balkonu... Oczywiście dostał słoninkę :)
PS.: Ten osobnik dzisiaj towarzyszył nam przy jedzeniu z barierki balkonu... Oczywiście dostał słoninkę :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)