- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 słoik sosu Tandoori Curry 425 g (firmy Patak's)
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- makaron + sól i oliwa
- parmezan
- natka pietruszki
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć w woku na oliwie, dodać drobno pokrojoną (w małe, podłużne kawałki) pierś z kurczaka. Podsmażyć, mieszając. Zarumienić lekko, dodać rozdrobniony czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Makaron ugotować wg czasu podanego na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Na patelnię dolać całą zawartość słoika. Dusić ok. 10 minut. Mięso z sosem podawać na makaronie. Posypać posiekaną natką i parmezanem. Można także dodać inne warzywa, np paprykę czy marchew.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)