- 50 g listków szpinaku
- 8 małych ugotowanych ziemniaczków
- 100 g koziego sera lub bryndzy
- 1/2 małej puszki kukurydzy (Bonduelle)
- 1/2 dojrzałego awokado
- 12 pomidorków koktajlowych
- mała czerwona cebulka
- dressing czosnkowy lub jogurtowo-ziołowy
- opcjonalnie: mała marchewka i listki tymianku
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak opłukać, osuszyć - wrzucić do miski. Ziemniaczki pokroić na pół (ugotowałam dzień wcześniej o kilka więcej by mieć do sałatki :) Pomidorki opłukać, również pokroić na połówki, awokado dowolnie, cebulkę na piórka, marchewkę zetrzeć na cienkie paseczki. Wszystkie składniki dodać do szpianku, dodać także odsączoną z zalewy kukurydzę i pokruszony kozi ser, posypać listkami tymianku, polać sosem czosnkowym (wymieszać dwie łyżki jogurtu z łyżką majonezu i dużym . Sałatka smaczna i sycąca, bardzo prosta w wykonaniu.