SKŁADNIKI (3 porcje):
- 100 g wędzonego pstrąga,
- 3 garści roszponki
- 1 słodki grapefruit
- 1/2 cebulki czerwonej
- 10 pomidorki koktajlowe
- parmezan
- słonecznik łuskany
- sok z mandarynki
- oliwa extra vergin
- sól
- pieprz
- mięta liście
Filet z pstrąga podzielić na cząstki. Na trzy talerze rozdzielić roszponkę, dodać rybę, cząstki grapefruita (bez błonek!), pokrojoną w prążki cebulkę, pokrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki (można też użyć surowego ogórka). Zetrzeć parmezan na płatki. Posypać solą, pieprzem, dodać słonecznik i po kilka listków mięty. Skropić oliwą i sokiem z mandarynki/ pomarańczy.
Swietne! Podoba mi sie dodatek slodkiego grejpfruta :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka! Dokładnie czegoś takiego będę pewnie szukać wkrótce, im bliżej będzie do wiosny...
OdpowiedzUsuńMniam, pyszności!
OdpowiedzUsuńfaja i smaczna salatka:)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie ideał
OdpowiedzUsuń