poniedziałek, 31 stycznia 2011

Roszponka z wędzonym pstrągiem i grapefruitem

Idealna propozycja na szybki lunch. Kilka minut i mały głód został zduszony! :)

SKŁADNIKI (3 porcje):
  • 100 g wędzonego pstrąga,
  • 3 garści roszponki
  • 1 słodki grapefruit
  • 1/2 cebulki czerwonej
  • 10 pomidorki koktajlowe
  • parmezan
  • słonecznik łuskany
  • sok z mandarynki
  • oliwa extra vergin
  • sól
  • pieprz
  • mięta liście
PRZYGOTOWANIE:
Filet z pstrąga podzielić na cząstki. Na trzy talerze rozdzielić roszponkę, dodać rybę, cząstki grapefruita (bez błonek!), pokrojoną w prążki cebulkę, pokrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki (można też użyć surowego ogórka). Zetrzeć parmezan na płatki. Posypać solą, pieprzem, dodać słonecznik i po kilka listków mięty. Skropić oliwą i sokiem z mandarynki/ pomarańczy.

6 komentarzy:

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)