środa, 5 stycznia 2011

Kalafior pieczony z przyprawami i oliwą

Pyszny, prosty, aromatyczny - zimowy, idealny dodatek do obiadu... lub (jeśli wolicie) pyszna przekąska na podwieczorek :)

SKŁADNIKI:

  • opakowanie mrożonego kalafiora (450 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka np. złocistej
  • sól morska prowansalska, pieprz
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzać na 170 stopni. W misce wymieszać oliwę z przyprawami, dodać różyczki kalafiora i dokładnie wymieszać by wszystkie były pokryte sosikiem. Umieścić kalafiorki na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec ok. 30-35 minut. Przełożyć do miseczki, posypać świeżą natką. Podawać na ciepło lub na zimno. 


 

    1 komentarz:

    1. doskonale i szybkie danie polecam na kolacje smacznego

      OdpowiedzUsuń

    Dziękujemy za wizytę na blogu!
    Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)