- 3 średnie, żółte papryki
- kilka kawałów papryki czerwonej konserwowej
- 1 cebulka biała
- 1 cebulka czerwona
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz, szczypta cukru do smaku
- posiekana natka pietruszki (ok. 1 łyżki)
Na oleju podsmażyć cebulkę białą, dodać pokrojona w paski paprykę żółta, dusić (podlewając wodą w razie potrzeby) ok. 30 minut, do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, przestudzić. Wymieszać z pokrojoną w paski konserwową papryką , czerwoną cebulka i natką.Doprawić szczypta cukru. Podawać od razu, schłodzoną lub następnego dnia. Pysznie smakuje jako dodatek do klopsików z mięsa mielonego lub sałatka w hamburgerach czy tortillach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)