SKŁADNIKI (3 porcje):
- pierś z kurczaka (40 dag)
- sałata lodowa (40 dag)
- papryka (25 dag)
- awokado (60 dag)
- ananas z puszki (6 plastrów - 20 dag)
- orzeszki piniowe (10 dag)
- kilka listków kolendry
- sól, pieprz
- przyprawa Fit Up do mięs
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka sosu Worchestershire dressing:
- łyżka oliwy z oliwek
- dwie łyżeczki octu balsamicznego
- łyżka miodu
- 3 łyżki syropu z ananasa
Pierś z kurczaka pokroić na fileciki, oprószyć delikatnie solą, pieprzem i przyprawą do mięs, zamarynować w łyżce oliwy wymieszanej z łyżką sosu Worchestershire. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Paprykę pokroić na paski. Spryskać grill oliwą z oliwek i grillować jednocześnie paprykę i kurczaka. Po 5 minut można włożyć na grill również plastry ananasa. Grillować do momentu lekkiego zarumienienia.
W czasie grillowania porwać sałatę, pokroić awokado i rozłożyć na talerzach. Dodać zgrillowane kawałki kurczaka, papryki i ananasa, posypać orzeszkami piniowymi i listkami kolendry.
Składniki na dressing dokładnie wymieszać i polać sałatkę.
Sałątka wygląda przecudnie. Uwielbiam takie lekkie dania, w sam raz na lunch w pracy :) albo niezobowiązujący obiad w domu :)
OdpowiedzUsuńPiękna, iście wiosenna sałatka. Super :)
OdpowiedzUsuń