SKŁADNIKI na 1 porcję:
- 80 g wędzonego łososia w plastrach
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu balsamicznego
- garść rukoli
- 3 podłużne plastry ogórka zielonego
- łyżka mini ogórków konserwowych
- 6 zielonych oliwek
- 1 łyżeczka małych kaparów
- 2-3 kapary jabłkowe
- świeżo mielony pieprz
- 1/2 limonki
Plastry łososia składać wzdłuż na pół i formować z nich różyczki, skropić sokiem z limonki. Talerz polać oliwą (użyłam oliwy greckiej) i sosem balsamicznym (u mnie był to sos o aromacie białych trufli).
Na środku umieścić rukolę i różyczki z łososia oraz ruloniki z plastrów świeżego ogórka (takie cienkie plastry wykonałam nożykiem do obierania warzyw). Wokół rozsypać ogóreczki, kaparki, połówki kaparów jabłkowych i plasterki oliwek. Posypać pieprzem. Podawać z cząstkami limonki i grzankami z puszystym serkiem cream cheese.
cudownie podane, piękne zdjęcia! Och i ach jak zwykle :))
OdpowiedzUsuńtak ślicznie wygląda, że aż żal jej jeść :D
OdpowiedzUsuńNo no no, pięknie podane! Zestaw idealny dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPięknie i apetycznie!
OdpowiedzUsuńPrzepieknie podana - idealna salatka na walentynkowa kolacje we dwoje!
OdpowiedzUsuńIza to jest dzieło sztuki kulinarnej :) Można patrzeć i patrzeć !
OdpowiedzUsuń:) Malarska kompozycja - Impresja z łososia :)
Usuńwspaniale się prezentuje
OdpowiedzUsuńTo podanie to mistrzostwo świata, a składniki bardzo do siebie pasują! I kolorystycznie i smakowo!
OdpowiedzUsuńdzieło sztuki kulinarnej, tylko patrzeć i podziwiać!
OdpowiedzUsuńIza malujesz na talerzu genialne :)
OdpowiedzUsuńToż to arcydzieło! :))
OdpowiedzUsuńChcę:)
OdpowiedzUsuńMistrzowska stylizacja! PRZEPIĘKNIE I smakowicie :) Pzdr Aniado
OdpowiedzUsuńSkoro są oliwki to musi być dobre:) a jak pięknie podane...
OdpowiedzUsuńApetyczna kompozycja i świetne zdjęcia!
OdpowiedzUsuń