piątek, 3 grudnia 2010

Kurczak tandoori curry z makaronem

SKŁADNIKI:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 słoik sosu Tandoori Curry 425 g (firmy Patak's)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • makaron + sól i oliwa
  • parmezan
  • natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć w woku na oliwie, dodać drobno pokrojoną (w małe, podłużne kawałki) pierś z kurczaka. Podsmażyć, mieszając. Zarumienić lekko, dodać rozdrobniony czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Makaron ugotować wg czasu podanego na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Na patelnię dolać całą zawartość słoika. Dusić ok. 10 minut. Mięso z sosem podawać na makaronie. Posypać posiekaną natką i parmezanem. Można także dodać inne warzywa, np paprykę czy marchew.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)