środa, 15 grudnia 2010

"Caprese" z wędzoną mozzarellą i awokado

SKŁADNIKI:
  • 200 g wędzonej mozzarelli
  • 2 pomidory
  • 1 dojrzale awokado
  • cebula czerwona
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sol, pieprz świeżo mielony
  • szczypiorek
  • pełnoziarnisty chleb
  • masło (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Mozzarellę, pomidory, cebulę pokroić w plastry. Szczypior posiekać. Awokado pokroić w kostkę lub w plastry. Mozzarellę rozłożyć na talerzach, na niej układać plastry pomidorów i cebuli a na środek awokado - skropić cytryną i posypać szczypiorkiem. Całość skropić oliwą z oliwek, posypać pieprzem i solą. Podawać z ciemnym chlebem - rozsmarować awokado na chlebku, przykryć serem i pomidorem z cebulką. Można też jeść z dodatkiem masła :)



































PS.: Ten osobnik dzisiaj towarzyszył nam przy jedzeniu z barierki balkonu... Oczywiście dostał słoninkę :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)