Ponieważ tematem warsztatów było jedzenie z akcentami w postaci regionalnych produktów, to w warsztatowym planie musiało pojawić się coś z jabłkami i gruszkami w roli głównej czyli muffinki jabłkowo-gruszkowe z cynamonową nutą, które po upieczeniu dzieci mogły posmarować kajmakiem i udekorować posypkami i migdałami. Gdy muffinki się piekły przygotowywaliśmy burgery drobiowe, w których poza kotlecikiem i warzywami, główną rolę odgrywał też twarożek, który dzieci przygotowywały na bazie twarogu i jogurtu, z rzodkiewkami i koperkiem. Zwieńczeniem była pyszna surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, miodem, młodymi marchewkami i olejem rzepakowym. Było więc nie tylko lekko regionalnie, ale też całkiem zdrowo. Młodzi adepci sztuki kulinarnej wychodzili z warsztatów zadowoleni, a to dla nas najlepsza nagroda.
Jeśli chcecie zobaczyć naszą małą, kolorową fotorelację to kliknijcie poniżej :) Było mało czasu na zdjęcia, ale kilka ujęć udało nam się zrobić ;)
PS. Ponieważ obiecałyśmy kilku mamom przepis na burgerki z kurczaka dla dzieci, to przepis niedługo pojawi się na blogu. Zostańcie z nami ;)
Fajne warsztaty ;-) I jacy kolorowi uczestnicy! :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne te warsztaty :)
OdpowiedzUsuń