niedziela, 22 stycznia 2012

Pasta twarogowa z surimi

Niedzielne, późne śniadanie... pyszna, solidna porcja jajecznicy z cebulą i pieczywo z własną pastą kanapkową. Do tego kawa z mlekiem i dzień można uznać za odpowiednio rozpoczęty. Ktoś jeszcze jest głodny? Zapraszam na śniadanie :-)

SKŁADNIKI:
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 100 gram paluszków surimi
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Twaróg podusić w misce widelcem. Dodać śmietanę, koperek i doprawić solą oraz pieprzem. Paluszki surimi rozetrzeć w dłoniach na paski lub drobno pokroić i dodać do twarogu i wymieszać. Podwać z ulubionym pieczywem. Pasta idealnie smakuje na pszennych grzankach :)





4 komentarze:

  1. ale super podane, piękny talerzy i bardzo fajna pasta.

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się takie zestawienie składników pasty śniadaniowej. Któregoś dnia robię taką. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakbym miała teraz na stanie paluszki surimi, to mimo późnej pory zrobiłabym tę pastę, a następnie zjadłabym z nią górę kanapek!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmmm... to samo pomyslalem : - ) taka pasta brzmi naprawde pysznie!

      Usuń

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)