SKŁADNIKI:
- 200 g twarogu półtłustego
- 100 gram paluszków surimi
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Twaróg podusić w misce widelcem. Dodać śmietanę, koperek i doprawić solą oraz pieprzem. Paluszki surimi rozetrzeć w dłoniach na paski lub drobno pokroić i dodać do twarogu i wymieszać. Podwać z ulubionym pieczywem. Pasta idealnie smakuje na pszennych grzankach :)
ale super podane, piękny talerzy i bardzo fajna pasta.
OdpowiedzUsuńPodoba mi się takie zestawienie składników pasty śniadaniowej. Któregoś dnia robię taką. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJakbym miała teraz na stanie paluszki surimi, to mimo późnej pory zrobiłabym tę pastę, a następnie zjadłabym z nią górę kanapek!
OdpowiedzUsuńhmmm... to samo pomyslalem : - ) taka pasta brzmi naprawde pysznie!
Usuń