SKŁADNIKI:
- 3 podwójne filety marynowanego śledzia
- 2 ogórki małosolne
- 20 małych marynowanych grzybków
- (np rydze, podgrzybki)
- 1 mała cebula czerwona
- 2 łyżeczki listków tymianku
- 1/3 szklanki oleju Wielkopolskiego
PRZYGOTOWANIE:
Filety śledziowe opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na paski. Cebule i ogórki pokroić w kostkę. Małe grzybki można pozostawić w całości, a większe pokroić. Składniki umieścić warstwowo na półmisku, podsypując listkami tymianku. Zalać olejem. Podawać z pieczywem.
Filety śledziowe opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na paski. Cebule i ogórki pokroić w kostkę. Małe grzybki można pozostawić w całości, a większe pokroić. Składniki umieścić warstwowo na półmisku, podsypując listkami tymianku. Zalać olejem. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)