- 3 filety z tilapii
- sól morska prowansalska z młynka
- pieprz cytrynowy
- cytryna
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- masło
- 3 jaja
- dowolna sałatka/ ziemniaki
Rybę rozmrozić, opłukać, dobrze osuszyć. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. W naczyniu żaroodpornym rozsmarować oliwę i położyć filety. Czosnek posiekać lub pokroić w plasterki, umieścić na rybie. Skropić sokiem z cytryny. Piec 20 minut w temp. 200 stopni, pod folią aluminiową. Ściągnąć folię, na każdym kawałku położyć plasterek masła. Piec jeszcze 5 minut. W tym czasie usmażyć na rozgrzanym maśle jajka . Posypać także solą i ewentualnie pieprzem.
Podałam rybkę z sałatką z buraczków, czosnku i orzechów (na zimno) oraz świeżym pomidorkiem. Dodatki mogą być dowolne.
Podałam rybkę z sałatką z buraczków, czosnku i orzechów (na zimno) oraz świeżym pomidorkiem. Dodatki mogą być dowolne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)