- 2 parówki (najlepiej berlinki)
- 4 arkusze papieru ryżowego Tao Tao
- 1 łyżka sosu sojowego Tao Tao
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka pasty chili lub sambala oelek
- olej
- Jako dodatki: chlebek z masłem, pomidor, szczypior
Na każdą parówkę potrzebne są dwa arkusze papieru ryżowego Tao Tao o średnicy 16 cm. Trzeba go przygotować, zanurzając na chwilę w talerzu z wodą. Dwa miękkie arkusze kłaść obok siebie (tak by lekko zachodziły na siebie) i zawinąć parówkę jak sajgonkę. Tak przygotowane parówki smażyć na rozgrzanym oleju, by lekko się zezłociły. Podawać z sosem przygotowanym z sosu sojowego, pasty chili i majonezu w proporcjach 1:1:1. Oraz z ulubionym pieczywem (u mnie był to chleb upieczony wg tego przepisu).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)