W tego typu kompozycjach panuje pełna dowolność, więc wszystkie słodkie owoce będą pasowały.
SKŁADNIKI:
owoce:
- mango
- banan (nie bardzo miękki!)
- winogrona zielone
- winogrona ciemne
- truskawki
- kiwi
można także użyć: - borówek amerykańskich
- ananasa
- brzoskwini, moreli
- arbuza
- malin, jeżyn
- mandarynek itd., itp.
- Dodatkowo:
- pianki marshmallow
- czekolada do rozpuszczania lub tabliczka ulubionej - mlecznej lub deserowej
- kolorowe posypki
PRZYGOTOWANIE:
Owoce opłukać i nadziać na patyki do szaszłyków - w dowolnych konfiguracjach, wraz z piankami marshmallow.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Podawać na stole, który można pobrudzić. Jeść, maczać w czekoladzie, obsypywać kolorowymi perełkami, dobrze się bawić :)
Ale kolorowo się zrobiło :) Idealny pomysł na dzisiejszą pogodę :)
OdpowiedzUsuńOwoce w czekoladzie to jest to - bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńFajne tygryskowe szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńWasza paleta w pełnym rozkwicie, takie szaszłyki, tak, nawet częściej niż tylko z okazji Dnia Dziecka :)
OdpowiedzUsuń