- 4 solone filety śledziowe a'la matijas
- 3 kiszone ogórki
- marynowane rydze - ok. 1/2 szklanki
- 1 duża biała cebula
- 1 cebulka czerwona
- listki majeranku
- listki tymianku
- olej
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie opłukać zimną wodą, osuszyć, a jeśli są bardzo słone to można wymoczyć w mleku ok. 3 godz. Pokroić wszystko na drobną kostkę, a rydze w zależności od wielkości - małe na pół, większe drobniej. Cebulkę wymieszać ze śledziem oraz ziołami (jeśli ktoś ma świeże zioła, to lepiej :)), przełożyć na półmisek. Obok umieścić ogóreczki i rydze. Udekorować czerwoną cebulką, posypać jeszcze ziołami, zalać olejem i odrobiną oliwki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)