- 3 podwójne filety śledziowe marynowane
- 2 łyżki marynowanego imbiru ( większe płaty przekroić)
- 1 łyżka małych kaparków
- 1 cebulka czerwona
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- świeżo mielony pieprz (np. biały)
- cytryna i skórka cytrynowa do ozdoby
Śledzie przepłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na pół wzdłuż, a następnie pokroić na małe kawałki. Wymieszać w misce z pokrojoną na drobno czerwoną cebulką i kaparami. Wymieszać, doprawić lekko pieprzem. Przełożyć na miseczkę lub półmisek, zalać olejem wymieszanym z sosem sojowym, schłodzić. Przed podaniem dekorować cytryną. Wersja pikantna - dla osób lubiących imbir :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)