(2 porcje)
- 1 pomidor malinowy
- 1 kulka mozzarelli
- 100 g wędzonego łososia w plastrach
- świeży koperek
- drobne listki bazylii
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- oliwa z oliwek (Monini)
- cząstki limonki
- sałata i kiełki
- grzanki do podania
PRZYGOTOWANIE:
Pomidora i mozzarellę pokroić na plastry. Plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki lub złożyć na pół. Składniki układać na talerzu/półmisku naprzemiennie. Posypać solą, pieprzem i skropić oliwą z oliwek, dodać listki bazylii i gałązki koperku. Dekorować sałatą oraz kiełkami. Podawać z grzaneczkami lub ulubionym pieczywem. Na kanapkach skropić limonką.
(Porcja liczona z grzaneczkami)
Po prostu moja bajka:-)
OdpowiedzUsuńWygląda przecudnie!
OdpowiedzUsuńWspaniałe skladniki, a więc gwarancja smaku!
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Ciekawa propozycja. Muszę kiedyś wypróbować to zestawienie składników.
OdpowiedzUsuńWspaniała łososiowa wersja!
OdpowiedzUsuńPozdrowienia:)