Strony

piątek, 5 listopada 2010

Mrożone banany w czekoladzie

SKŁADNIKI:

  • 3 małe banany
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • kolorowa posypka - patyczki, kuleczki...
  • oraz patyczki do lodów


     PRZYGOTOWANIE:

    Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka. Banany obrać i przekroić na połówki. Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków danonki). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków. Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki. Posypać dowolną, kolorową posypką. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękujemy za wizytę na blogu!
    Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)